David Urwitz

David Urwitz David Urwitz

David Urwitz har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Sedan debuten för drygt tio år sedan har David släppt sex skivor, gjort över 500 spelningar i Norge och Sverige samt hörts och synts i radio och tv. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Uno Svenningsson. Lite i skymundan har han skapat sig en alldeles egen plattform med en ständigt växande publik. Ett tydligt exempel på detta är Davids Facebook som haft en massiv utveckling det senaste åren med över 8 500 följare. I sina sånger skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat.

År 2005 kom Davids debutskiva, Det var väl inget mer med det. Flera kritiker menade att det var precis det här som saknats på den svenska rockscenen. De följande två åren släppte David en skiva per år. Singeln “Din skull” gick in på singellistans sjätteplats samtidigt som flera låtar hade hög rotation på radion. David sålde ut Nalen “Stacken” i Stockholm och Konserthusets Stenhammarsal i Göteborg.

2009 kom albumet “Så långt det är möjligt”.

2010 släpptes en samlingsskiva endast avsedd för Norge. Davids duett “Hos mig” med Helene Bøksle blev en stor hit i Norge och David gjorde uppemot 100 spelningar där.

2012 kom album nr fem; “Ta mig nånstans där solen skiner”.

2013 släpptes skiva nr sex ”En gång i världen” (producerad av Peter LeMarc).

2014 gjorde han den uppmärksammade kort och antireklamfilmen “Made by Trollhättan”. Filmen är 114 sekunder lång och gjord som en kommentar på filmerna “Made by Sweden”. Länk till filmen:https://www.youtube.com/watch?v=qq4CBAkKuPY

2015 kom samlingsdubbelalbumet “Ett försök till samling – David, vad är det du vill höra?”

2017 Singeln Drömde släpps i maj. Singeln är hämtad från Davids sjunde album, “Jag fick ett piano av Pär och hans bror”, som kommer under hösten.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Tis - Tor STÄNGT. ÖPPNAR ÅTER 31/1-2018
Fre - Lör STÄNGT. ÖPPNAR ÅTER 31/1-2018
Sön - Mån STÄNGT. ÖPPNAR ÅTER 31/1-2018

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Engelbrektsgatan 8
702 12 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen