Attans! Du missade eventet (2017-10-06)
Quilty

Quilty Irländsk folkmusik

Quilty är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och fortsatt att hänföra sin publik i över 20 år.

Quilty bildades 1993 och de följande tolv åren framförde gruppen runt tusen konserter och höll ett mycket stort antal workshops, kör- och orkestersamarbeten. Ringarna på vattnet syns än idag, och många är de unga musiker runt om i landet som fått sina allra första musikaliska inspirations-kickar genom Quilty. Efter en paus på nästan 10 år är Quilty äntligen tillbaka!

Det nya och efterlängtade albumet “Apples in Winter” släpptes 13 mars 2015, med releasekonsert på en fullsatt Nalen i Stockholm.
Quiltys interpretation av traditionell irländsk folkmusik har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med sea shantys i kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr. Quilty bjuder alltid på en generös, variationsrik och färgstark konsert, till bredden fylld av spelglädje, humor och allvar.

• Dag Westling – sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle: Dag spelar också svensk folkmusik i duo-projektet Thousands Are Sailing med folksångerskan Maria Misgeld, och ibland som soloartist med irländska och skottska folkvisor. Han medverkar även på Tomas Ledins album “Höga Kusten”.

• Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, gitarr, sång: Gideon är en erkänd multi-instrumentalist, med en lång och varierad karriär bakom sig. Han har bl.a. spelat/turnerat med ensembler såsom Sofia Karlsson, Aasmund Nordstoga (visa, folkmusik), världs-tubaisten Øystein Baadsvik och Tribute (symfonisk rock).

• Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr: Utöver Quilty är Esbjörn känd från Hazelius-Hedin, som soloartist samt som musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på den stora Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album “Höga Kusten”.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen