Attans! Du missade eventet (2016-10-28)
Sofia Jannok

Sofia Jannok med band

Nu släpper den Grammisnominerade drottningen från Sápmi fler datum till We are still here: tour. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap.

Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat ett stadigt tag om micken på den svenska musikscenen och visat att snölejoninnan från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap.

Sofia började turnera med jojk på popscenen redan som 12-åring och slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009. I höst är hon aktuell som skådespelare i tv-serien Midnattssol och med en dokumentärserie om sitt liv. Hon delar sin tid mellan samebyn, Umeå och turnéer världen över. Hon har sommarpratat i radio, gjort TED-talks och varit en stark röst under klimatkonferensen COP21 i Paris. Men det är på livekonserterna som Sofia Jannok når publiken bäst i och med sin starka närvaro på scen och sitt bankande hjärta för Sápmi.

Det är storslaget, det är hypnotiskt, det är vackert (…) Sofia Jannok har som artist gått än längre in i sitt samiska ursprung och har gjort ett nästan helt igenom briljant album. – Magnus Sjöberg, Gaffa.

Áhpi är en betydligt mer grandios pop-produktion. Det Jannok vill ge gestalt åt är synbarligen ändlösa vidder i hennes hemtrakter (…) en artist som tar ett stort steg framåt i uttrycket genom de medel hon använder. – Kalle Tiderman, SvD.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs, även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi, sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen