Attans! Du missade eventet (2016-10-19)
Staffan Ernestam

Staffan Ernestam Unik konsert

Gitarristen, sångaren, kompositören och bildkonstnären Staffan Ernestam är Örebroaktuell. Den 19:e oktober spelar han på för första gången solo på East West. Konserten är en unik ”one night only” för Staffan som nyligen avslutade 60 års jubileumsturné med kulturinstitutionen Sven-Ingvars.

En stämningsfull och personlig konsert utlovas där egna tonsättningarna av Jeremias dikter blandas med sånger inspirerade av Södra Öland. Gästar gör Peter Nygren på keyboard.

Staffan är känd som en del av Sven-Ingvars men även som bildkonstnär med utställningar i hela landet. Mest erkänd är nog Staffan som tonsättare av Jeremias och ledare för vilande Jeremias Session Band.

2008 kom albumet ”Trastland” som blev en stor framgång och Jeremias Session Band musik i samklang med Jeremias dikter skapade något nytt i musik Sverige.

År 2012 släpptes uppföljaren ”En Kväll i Tröstlösa”. Även på detta album är musiken komponerad av. Under augusti och september 2013 genomförde bandet en bejublad turné genom ”Sveriges Hjärta”.

Spetskompetens och djup eftertanke. Detta, i sällskap av de vackra texterna, gör att det inte går att värja sig. Vi i publiken reser förnöjt genom kulturskatten.

Staffan har erhållit: Örebro Läns Landstings Stipendium år 2008, Rotary Pioneer Award år 2012, Örebro Kommun Kulturpris år 2012, Jeremias Stipendiet år 2013.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs, även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi, sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen