Attans! Du missade eventet (2015-10-10)
Jonathan Johansson

Jonathan Johansson Med band

Jonathan Johansson har under sommaren gjort hyllade spelningar på många av landets största festivaler. Med sig hade han “Ny/snö”, “Stromboli brinner”, “Alla helveten” och de andra låtarna från “Lebensraum” – ett av årets högst betygsatta album.

- Vi fortsätter! Den här skivan förtjänar det! Tack alla ni som dök upp på vårturnén och på festivalerna. Nu kommer höst och vinter och jag har ju en del kompositioner för de årstiderna. I’ll bring sunshine och bedrövelse, jag lovar, säger Jonathan Johansson.

Med sitt senaste album “Lebensraum” ger Jonathan Johansson en allvarlig, vass och ärlig betraktelse över den stämning som råder i Europa idag. Den uppriktiga nutidsskildringen beskrevs i media som “fenomenal” (Dagens Nyheter) och “briljant” (Upsala Nya Tidning) och Nöjesguiden tyckte att Jonathan Johansson “kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin Oskar Linnros”.

Efter vårens utsålda konserter spelade han under sommaren på några av Sveriges största festivaler. Höstturnén har premiär 2 oktober i Jönköping och besöker sedan Uppsala, Linköping, Örebro, Umeå och Köpenhamn och Århus i Danmark.

Jonathan Johanssons suggestiva musik, spröda röst och kraftfulla texter har fascinerat popfans sedan debuten 2009. Hans skivor “En hand i himlen” och “Klagomuren” har hyllats i media och nominerats till flera Grammisar och P3 Guld.

Musiken säger allt utan att säga för mycket… Jag vill bara höra fortsättningen. – Aftonbladet

…toppar formen och når högt – Dagens Nyheter

Det är suggestivt. Stilfullt. Ofta stillsamt. Men med effektfullt metalös från trummorna i vissa utvalda partier. – SVT PSL

Live så fick hans låtar dessutom en helt annan tyngd och ett tryck som är svårt att återskapa på skiva. Ångesten blev drabbande och vacker, den kändes ända in i märgen och samtidigt drev det dunkande trumkompet på och gjorde hela tillställningen upplyftande dansant. – Upsala Nya Tidning

…precis så vackert och vemodigt som man hade hoppats på.
Rockfoto

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs, även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi, sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen