Attans! Du missade eventet (2015-03-27)
Elin Ruth Sigvardsson

Elin Ruth Sigvardsson Med sexmannaband

Elin Ruth har varit med om en minst sagt händelserik resa sedan hon, som Elin Sigvardsson, släppte sitt Lars Winnerbäck-producerade debutalbum Saturday Light Naive, bara 21 år gammal. Sedan dess har hon haft ett turbulent liv, samtidigt som hon artistiskt har gått från klarhet till klarhet. Hösten 2014 kom hennes sjätte album, Here Comes the Storm. Ett album där hennes kärlek till soul och blues för första gången blommar ut på allvar.

Elins ord och musik har alltid speglat var hon har befunnit sig i livet för tillfället. Samtidigt har hon har haft förmågan att förvandla dagboksanteckningar till tidlösa låtar. Det gör hennes diskografi till ett både givande och gäckande pussel.

Jag har alltid undrat varför mitt liv är så stormigt, erkänner hon. I dag vet jag att det är jag själv som är stormen.

Here Comes The Storm är producerad av Elin och Torbjörn Eliasson och är arrangerad av Elin och bandet. Grunderna är inspelade i Daptone Records studio i Brooklyn.

Vi tillbringade en vecka i denna analoga dröm med husteknikern Wayne Gordon och en rullbandare från 1968. Grundbandet –Torbjörn Eliasson på keyboards, Nicke Forsberg på trummor och Ubbe Hed på bas – spelade in på plats. Därefter gjordes pålägg i Torbjörns källare i Stockholm, där diverse fina gäster bidrog: Cookies n’ Beans, Melissa Horn, Ane Brun, Jennie Abrahamson, Linnea Olsson, Anders Lewén och Sven Zetterberg.
Resultatet är ett antal mustiga, sensuella sånger, som växte fram förra hösten.

Jag tog en vit månad, inte bara från alkohol utan även från stadens intensiva myller. Stängde av den sociala kranen och tillbringade tiden i Queens. Gick promenader. Pratade med min katt. Jag hade hamstrat intryck från New York i flera år, men aldrig fått tillräcklig ro att stanna upp och faktiskt skapa.

De flesta lyssnare skulle nog gissa att det är ett antal garvade veteraner från södern, och inte några svenska ynglingar, som lirar det luftiga och drivande kompet. Lägg till detta läckra stråk- och blåsarrangemang.

Det stora utropstecknet är sången. Med sin närvaro, röstkontroll och kraft tar Elin klivet upp bland de stora. Hennes snygga, lätt hesa stämma växlar mellan styrka och stolthet och förmår förmedla längtan, ilska, frustration, lycka och skörhet.

Artister som Mavis Staples, Bonnie Raitt, Linda Ronstadt och Eva Cassidy har fått beröm för sin förmåga att vaska fram pärlor ur musikhistorien och göra dem till sina. Elin har samma förmåga. Skillnaden är att hon själv har skrivit dem.

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs, även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi, sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen