Attans! Du missade eventet (2015-02-13)
Thundermother

Thundermother +support Velvet In Sane

Thundermother startade sommaren 2010 i Växjö när gitarristen och skåningen Filippa Nässil ville spela Rock’N‘Roll efter ha slutat sitt band. Med drömmar och visioner och “Shoot to kill” nynnandes i huvudet startade hon Thundermother. Hon flyttade till Stockholm för att uppnå sin dröm. Hon hittade sin partner in crime Giorgia Carteri i Stockholm som också följt sin dröm att hålla på med musik, ända från Italien till Sverige. Efter lite olika prövningar med andra musiker hittar de tillslut rätt människor med rätt motiv och Rock’N‘Roll i hjärtat. Tilda Stenqvist på trummor från Karlstad, Linda Ström från de småländska skogarna och Clare Cunningham född och uppvuxen på Irland. De har skoj, och det märks på scen. Äkta glädje och Rock’N‘Roll , menat ända från märgen. Hårdrockstjejer från hela världen, nu enade för att göra en enda sak; att lira tillsammans och åka ut på vägarna. Thundermother har lirat som enda signade band på Close-Up båten med Turbonegro och Candlemass, de var förband åt Danko Jones på hans sverigeturné, de öppnade Metaltown för tusentals människor innan Clutch och Graveyard, de har spelat med band som Bonafide, The Scams och många många fler. Och Thundermother var då fortfarande o-signade. Helt utan skivkontrakt så fyllde de pubar och klubbar över hela Italien och Sverige till bredden.

Nu har de signat med Warner Music och debutskivan släpptes i våras. IT’S ROCK N ROLL AND THAT HOW WE LIKE IT!

You guys are great. Love the twin guitar attack and your singer can belt it out without whisky and cigars assisting. -Danko Jones

Wow, the action!! -Turbonegro

www.thundermother.com

Supportband är Velvet In Sane. Velvet In Sane bildades en höstdag 2013 i en metallfabriks-lokal i en by utanför Östersund av gitarristen Jesper Lindgren. Låtar börjades skrivas till ett band som i hans ögon skulle bli större än livet självt, som skulle innehålla allt som han älskade i musik som stora refränger, energiska låtar och melodiska riff.

Omgående rekryterades Jonas Eriksson som bandets trummis och kreativiteten dom sinsemellan växte oerhört snabbt. Låtskrivandet tog omgående fart och bara efter någon månad började ett unikt sound ta form.

Efter denna kraftfulla start så kom sedan några månader av gig runt om i landet, signing av manager samt en produktions-Ep. Kort därefter togs basisten Niklas Henriksson och trummisen Tobias Reimbertsson in i bandet och med en komplett line up och med ett gemensamt mål så gick bandet fram resten av 2014 med stormsteg.

Flera spelningar prickades av och en inspelning av bandets debut EP “Youth On Fire” gjordes. När Ep´n släpptes den 25e oktober så började det spraka rejält i länder som ”Japan, Thailand, Australien och Spanien” och när bandet kliver på scenen på East West i Örebro den 13e februari så har dom precis anlänt efter sin första headlinerturné som går av stapeln i Australien!

Lyssna på Velvet In Sane på Spotify.

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs, även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi, sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen