Attans! Du missade eventet (2014-12-27)
David Södergrens Hot five

David Södergrens Hot five Folkrock med fullt ös

David Södergrens Hot Five (DSH5) är ett folkrockband från Örebro, med rötterna djupt ner i den närkingska myllan. Musiken är glad och medryckande distad rock, matad med rejäla portioner folktoner. De något vemodiga, mörka texterna, ofta hämtade ur verkliga livet, utgör en skön kontrast mot den glada musiken. Någon sa att vi finns någonstans i domänerna mellan Pogues och Perssons Pack.

DSH5 återförenades i augusti 2013, efter nästan 20 års uppehåll. Första giget var på ett nästan fullsatt Clarion Hotel på Live at Heart den 5 september samma år. Och sedan dess har det rullat på. Under ett år år har vi gjort nästan femton spelningar och mottagandet har varit över all förväntan. Det blir gärna så när ett band har haft ett uppehåll och varit ifrån varandra i nästan 20 år. Kemin och spelglädjen blir starkare än någonsin. Varje rep och konsert blir ett tillfälle att träffas och umgås och göra det man tycker är allra roligast: Att spela Närkeslättens bästa folkrock.

Men historien om David Södergrens Hot Five börjar tidigare än så. Mycket tidigare.

David Södergrens Hot Five bildades redan runt 1989 i Örebro av David Södergren och Erik Mattsson. Tillsammans med dåvarande bandmedlemmarna Camilla Johansson (kör), Magnus Ekvall (dragspel) och Danne Johansson (synth) spelade bandet på lokala talangtävlingar, badanläggningar och fritidsgårdar i Örebro. Efter några år klev de nuvarande medlemmarna klev på; Marcus Berggren på trummor, Pelle Mellberg på bas och gitarristen Mattias Lagerqvist. Tillsammans med David, Erik och Magnus bestod Hot Five nu av sex medlemmar. Musiken hade redan då rötterna i den svenska folkrocken och kan beskrivas som originell, personlig, lokal och med underfundiga texter.

Efter många år i replokalen i Vivalla centrum och otaliga spelningar runt om i länet lades bandet ner runt 1995, då några av medlemmarna flyttade från Örebro för studier och jobb.

Så blev det 2013. Erik Mattsson och Mattias Lagerqvist träffades av en slump på en av det årets bästa konserter, Persson Pack på East West, och idén föddes att återsamla gamla Hot Five igen. Sagt och gjort. Och här är vi idag.

Bandet
David Södergren: Sång, gitarr
Mattias Lagerqvist: Elgitarr, sång
Pelle Mellberg: Bas, sång
Erik Mattsson: Dragspel, klaviatur, sång
Lennart Hessel: Mandolin, sång
Marcus Berggren: Trummor

OBS! Separat förköp av konsertbiljett krävs, även om ni bokar bord. Konsertbiljetter måste alltså förköpas via länken nedan i samband med bordsbokning. På vår restaurang kan du njuta av både sushi, sashimi & varma grillrätter. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen