Attans! Du missade eventet (2014-11-29)
Frantic Sunday & The Bland

Frantic Sunday & The Bland Sveriges nästa stora band

Frantic Sunday
Uppsalabandet Frantic Sunday har gjort över 100 spelningar i USA, Kanada, Tyskland, Tjeckien, Norge och Sverige. Bandet gjorde internationell festivaldebut framför 4 000 fans på Sazavafest, åkte sedan på turné i Nordamerika, och gjorde sedan sin första Tysklandsturné. I Sverige har bandet haft en singel på MTV-rotation, en annan på P3-rotation och spelat på Hultsfredsfestivalen, Peace and Love och Way Out West.
Debutalbumet spelades in under vintern 13/14 i Polarstudion av Lennart Östlund (Led Zeppelin, ABBA, Ramones). Ninetone Records signade bandet i april och släppte singeln “The Skies” i juni, som första dagen klättrade till 6:e plats på iTuneslistan. 3 september släpptes singeln “Heartbeats and Soundsystems” som nådde 3:e plats på iTuneslistan och Digilistan i P3. 22 oktober släpps debutalbumet “Frantic Sunday”. Det blir det första stora släppet för Sveriges nästa stora band. Stay Frantic.

5/5…Så bra att jag vill sätta en sexa…inget mindre än magiskt Jag lämnar scenen mållös, utpumpad och totalt lycklig. Jag har sett framtiden, och framtidens namn är Frantic Sunday. – David Olgarsson, Dagbladet Sundsvall.

Uppsalas popkungar…förmedlar en energi som The Hives Howlin’ Pelle på uppåttjack utan att kompromissa…medryckande melodier…Frantic Sunday går en ljus framtid till mötes. – Karin Andersson, UNT.

www.franticsunday.com
www.facebook.com/franticsunday

The Bland
Våren 2009 träffades ett gäng gatumusikanter i Nya Zeeland. De bildade ett tillfälligt band och började spela på gatorna för fickpengar och för skojs skull. Efter veckor av intensivt spelande bröt de upp och for ifrån ön och varandra.

Av en slump förenades de igen i Uppsala och bestämde sig då för att starta ett band tillsammans. I den fuktiga källaren i villan de hyrde spelade The Bland in sina första låtar. Medlemmarna kände en musikalisk kemi som var för bra för att slösa bort så de bestämde sig för att ta ett uppehåll i sina utbildningar för att ge musiken en chans. Efter två år av spelningar och inspelningar kan de nu stolt presentera sin första studio-release: ”Strangers on the Side of the Street”.

The Blands musik är djupt influerad av musiken som gjordes på 60- och 70-talet. Bandet blandar låtskrivartekniker från artister som The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young och The Band med ljudbilder från moderna akter som Fleet Foxes, Mumford & Sons och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.

Det som gör The Bland unikt är deras förmåga att smälta samman dessa gamla och nya influenser och förena dem med en underliggande känsla av svenskt vemod på ett sätt som känns historiskt rotat men fortfarande nytt.

www.theblandband.com
www.facebook.com/TheBlandBand

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen