Attans! Du missade eventet (2014-10-31)
Vargtegel

Vargtegel Afrobeat

Vargtegel bildades 1974 av bl a syskonen Mats och Lena Strömberg, trumpet resp. altsaxofon. Även trumslagaren Nisse Berg var med i originalsättningen. Sedan dess tror vi att ett hundratal musiker passerat genom bandet. Det kanske är överfödigt att nämna andra än de som fortfarande kan vara aktuella i bandet, eller komponerat musik som fortfarande framförs.

Musiken har varierat mellan all världens folkmusik i arrangemang av främst Mats Strömberg, samt en del egenkomponerat material av gruppen. Under en längre period ca 1986-1994 var Vargtegel främst inspirerade av musik från Nigeria genom ett samarbete med den nigerianske saxofonisten, sångaren och kompositören Chris Dele Okonkwo. Han gästspelade med gruppen vid flera konserter bl a i Örebro och Stockholm fram till sin tragiska bortgång 1988, men hans musik har levt vidare och utgör än idag en viktig del i Vargtegels repertoar. Under 1980-90-talen blev Pelle Wallden, elbas och Bo E-son, gitarr med i gruppen.

Idag består Vargtegel av:
Mats Strömberg – trumpet & orgel/piano
Lena Våfflan Strömberg – altsax
Sebastian Wellander – gitarr
Bo E-son – gitarr
Elias Gustavsson – gitarr
Marcus Pettersson – gitarr
Pelle Wallden – elbas
Linus Lundquist – congas & slagverk
Emelie Sjöström – conga, darbouka, djembe
Nisse Berg – trummor

Musiken är alltid rytmisk och lockar till dans… Nu är det dags igen! Vi hoppas locka både en dansant och lyssnande publik till East West!

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen