Attans! Du missade eventet (2014-07-19)
The Bland Band

The Bland Band & My Heart Is A Metronome

Våren 2009 träffades ett gäng gatumusikanter i Nya Zeeland. De bildade ett tillfälligt band och började spela på gatorna för fickpengar och för skojs skull. Efter veckor av intensivt spelande bröt de upp och for ifrån ön och varandra. Av en slump förenades de igen i Uppsala och bestämde sig då för att starta ett band tillsammans. I den fuktiga källaren i villan de hyrde spelade The Bland in sina första låtar. Medlemmarna kände en musikalisk kemi som var för bra för att slösa bort så de bestämde sig för att ta ett uppehåll i sina utbildningar för att ge musiken en chans. Efter två år av spelningar och inspelningar kan de nu stolt presentera sin första studio-release: ”Strangers on the Side of the Street”.

The Blands musik är djupt influerad av musiken som gjordes på 60- och 70-talet. Bandet blandar låtskrivartekniker från artister som The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young och The Band med ljudbilder från moderna akter som Fleet Foxes, Mumford & Sons och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.
Det som gör The Bland unikt är deras förmåga att smälta samman dessa gamla och nya influenser och förena dem med en underliggande känsla av svenskt vemod på ett sätt som känns historiskt rotat men fortfarande nytt.

www.theblandband.com

My Heart Is A Metronome
‘My heart is a metronome’ started out as Mattis Malinen’s solo-project, which resulted in the recording of the EP ‘Sketches’ in February 2012. Today, the solo-project has turned into a trio, adding Gustaf Simonsson and Felix Carlsten to the lineup.

www.myheartisametronome.com

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen