Attans! Du missade eventet (2014-07-06)
Vindla String Quartet

Vindla String Quartet & Helena Josefsson

Vindla String Quartet är fyra stråkmusiker som alla tagit examen vid Musikhögskolan i Malmös musikerlinje, med en repertoar som når långt utöver gränserna för den klassiska stråkkvartetten. De ger dels konserter själva som stråkkvartett med mestadels klassisk repertoar, dels uppträder de tillsammans med andra artister. Med en osviklig känsla för tajming och ett tajt samspel skapar Vindla nya klangvärldar i samarbete med flera av Sveriges finaste musiker och artister. Bland samarbetena märks bland andra Magnus Tingsek, Linnea Henriksson, Nina Persson, Forest & Crispian, Moto Boy, Albin Gromer och Big Fox.

Franska strängar
Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Orädda tar sig kvartetten an allt från klassiska stycken till pop-stråk och mixar alla delar som de mest naturliga komponenterna i en och samma konsert. Under rubriken Franska strängar bjuder Vindla på en musikalisk saga från sekelskiftets Frankrike fram till idag.

Vi dansar vals med Amelie och fångar ögonblick med Debussy och Ravel. Vi dränker våra sorger med Brel och ångrar ingenting med Piaf. Med klara färger låter vi oss svepas bort till fjärran drömlandskap där känslan alltid kommer först – där vi tillåts vara intensivt passionerade, men samtidigt bräckliga och sköra.

Franska strängar gästas av sångerskan Helena Josefsson, känd bl a från Dolly-kollot (med Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén och Gudrun Hauksdottir) samarbetet med Per Gessle och egna bandet Sandy Mouche.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen