Attans! Du missade eventet (2014-05-03)
Crying Day Care Choir

Crying Day Care Choir & David Simard (CAN)

Crying Day Care Choir föddes på ett hustak i Buenos Aires när några vänner och medlemmar från indiegruppen Monde Yeux kände ett behov av att få spela musik inför en lyssnande publik. Genom att bli Morgonpasset i P3’s “egna band” nådde de ut till denna lyssnande publik i Sverige och har sedan starten 2010 gjort spelningar i en lång rad stora och mindre stora svenska städer. Bandet har genom det egna bolaget LoveMadeUs släppt 2 EP’s och två singlar i varierande format (allt från potatistryckta CD-singlar till Polaroid och Vinyl).

Den senaste EP’n var en julskiva som såldes i över hundra exemplar på mindre än en vecka och Crying Day Care Choir kunde tack vare detta skänka intäkterna på över 14000 kr till musikhjälpen.
2014 är året då bandets efterlängtade debutalbum släpps, inspelat på Blidö i Stockholms skärgård där bandet har sin studio.

Denna gång tar bandet ett steg mot Americanan och den amerikanska Folktraditionen genom att ta hjälp ett antal begåvade instrumentalister och kombinerar detta med bandets patenterade Lo-Fi sound.
Crying Day Care Choir är en udda fågel i den svenska musikfaunan, en fågel som får dig att stanna upp och fundera men som även får dig att le och sjunga med.

Ett finstämt Malmöband som man aldrig kan få nog av.
- Emma Knyckare, P3

www.cryingdaycarechoir.com
www.davidsimard.ca

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen