Attans! Du missade eventet (2014-04-11)
Anna Stadling

Anna Stadling Nytt album ute

2011 började en ny era i Annas liv. Hon blev mamma till adoptivsonen John Henry, och i omställningen till att plötsligt vara tre i familjen, samtidigt som slussarna till barndomens egna minnen öppnades i takt med att sonen växte, bildades ett behov av att gå tillbaka till rötterna, till där allt började. I hemmet spelade och sjöng Anna Johnny Cash-sångerna hon vuxit upp med, och idén om ett album tog form. Men det blev inte ett album – det blev två.

Albumet STADLING/CASH släpptes tidigt 2013, och präglade hela året. Både albumet och konserterna mottogs med jublande recensioner från både press och publik, och spelningar med både trion, en mängd körer och även symfoniorkester avlöste varandra. Att ge sig på att tolka Cash är inte ett enkelt uppdrag, men att Anna fått med beröm godkänt från även de mest traditionella countrypoliserna säger en hel del om hennes begåvning.
I tidningarna kunde man läsa utrop som ”Sveriges bästa country-sångerska!” (Expressen), ”en röst som både smeker och klöser” (Östgöta Correspondenten), ” mäktig musikalisk upplevelse” (Norran).

19 mars släpps egenskrivna albumet ”Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting”. Anna står bakom det mesta av materialet och ja – albumet är tillägnat sonen.

Jag trodde inte att det var möjligt att vara så här produktiv, framför allt inte i ett sådant här skede i livet. Några av låtarna på albumet har kommit till när Jonte krupit omkring på golvet där jag suttit och sjungit barnvisor i mängder. Sången blev ett väldigt konkret sätt att kommunicera på eftersom vi inte kände varandra till en början. Och nåt gemensamt språk hade vi ju inte heller. Men där, sittandes tillsammans på golvet, har idéer och embryon till låtar kommit plötsligt och spontant. Små strofer, melodier och grunderna till det som senare blivit låtar som ”Älskar dig”, ”Bättre dagar” och ”John Henry”.

I takt med att livet förändrats har också Anna landat i sound och låtskrivande. Hennes organiska Americana har gift sig med granskogarna och det här är ljudet av en sångerska som hittat hem.

www.annastadling.com

OBS! Separat förköp av biljett krävs, även om ni bokar bord. Biljetter kan alltså ej betalas på plats utan måste förköpas via länken nedan.

Öppettider

Mån - Tor 11:00 - 21:00
Fre - Lör 11:00 - 21:00
Sön Stängt

Hitta oss

Hitta restaurang i örebro

Kontakt

East West

Nygatan 17
702 11 Örebro SWEDEN
019 - 320 330

Följ oss

Vi finns på…

Rekommenderas på

Tripadvisor Rejta Reco Sushitoppen